Tips Fotografiedag

voorbeeld-schoolfoto-vrijstaand

Kleding: Vermijd overdreven opzichtige kleding, zoals shirts en truien met drukke prints en fluorescerende kleuren. Kies liever voor diepe, neutrale en effe kleuren, zoals spijkerstof, blauw, groen of roze.
Dezelfde kleur kleding bij broer en zus foto’s hoeft natuurlijk niet, maar is wel leuk.
Uiteraard hangt de keuze van de kleur van kleding ook af van de soort achtergrond. Bij een witte achtergrond bijvoorbeeld is witte of zwarte kleding af te raden.

Haar: zorg voor een kapsel dat een groot gedeelte van de dag kan blijven zitten. Let er meisjes op dat de prachtige vlechten en staarten aan de achterkant van het hoofd niet zichtbaar zijn op de foto. Maak bijvoorbeeld een staart of vlecht aan de zijkant of laat het haar los hangen.

Bril: geen probleem! Het is niet nodig om een bril af te doen voor de foto. Mocht er toch een schittering in de bril komen, dan zoeken we samen met het kind naar een oplossing.

Hippeschoolfoto doet er alles aan om de kinderen een goed gevoel te geven, zodat we die leuke glimlach op de foto vast kunnen leggen. Meestal hebben we per klas 30 minuten de tijd inclusief klassenfoto en portretten van de kinderen. Voor een gemiddelde klas van 25 studenten hebben we zo’n 30-50 seconden om een foto te maken. Natuurlijk is dit een gemiddelde, want we willen van ieder kind een mooie foto maken, en bij de een kost dit meer tijd dan bij de ander.

Scroll naar boven