Basisonderwijs

voorbeeld-schoolfoto-vrijstaand

Individuele foto’s
Op basisscholen in heel Brabant fotograferen we de kinderen normaal gesproken staand en maken we twee soorten portretfoto’s. Eén is de klassieke langwerpige schoolfoto van gezicht plus een stukje bovenlichaam. De ander is een vierkante, krapper uitgesneden close-up foto van alleen het gezicht met een klein stukje kleding rondom de hals. Bij de staande foto met witte achtergrond blijven de schoenen uit beeld. Bij een zittende foto of bij een foto met een andere achtergrond, niet. Afhankelijk van de lengte van het kind wordt de staande foto uitgesneden onder of boven de knie. In totaal zijn er per kind minimaal 3 verschillende foto’s om uit te kiezen.

Klassenfoto’s
Deze maken we liefst buiten, al dan niet met speeltoestellen of andere attributen om de kinderen op een leuke manier te groeperen. Bij slecht weer is er de mogelijkheid om naar binnen uit te wijken en bijvoorbeeld ruimte in een gymzaal of aula te benutten zodat de klassenfoto’s toch op dezelfde dag als de individuele foto’s gemaakt kunnen worden.

Broer-zus foto’s
Broertjes en zusjes fotograferen we zoveel mogelijk tijdens schooltijd. Dat wil zeggen dat alle broertjes en zusjes waarvan het gezin compleet op school zit, tijdens schooltijd gefotografeerd worden. Voor jongere en oudere broers en zussen die nog niet of niet meer op school zitten bieden we in overleg met school gelegenheid om dit na schooltijd te doen.

Scroll naar boven