Fotoformaten

voorbeeld-schoolfoto-vrijstaand

Wij vinden het belangrijk dat we – in de paar minuten die we per kind kunnen fotograferen – een kind zoveel mogelijk kunnen vastleggen zoals het is. De optimale creatieve vrijheid zou betekenen dat er telkens een andere foto maat uit komt, afhankelijk van het specifieke kind. Veel ouders vinden het echter prettig als er standaard foto maten worden geleverd, bijvoorbeeld als er van meerdere kinderen foto’s worden besteld en de foto’s naast elkaar komen te hangen. Daarom werken we voor de individuele foto’s met de volgende foto maten:

Portretfoto: altijd een staand langwerpige foto (verhouding 10:15)

Staande pose: altijd een staand langwerpige foto (verhouding 10:15)

Close up: altijd een vierkante foto

De broer-zus foto’s zijn niet gestandaardiseerd in foto maat. Het aantal kinderen dat op 1 foto komt in combinatie met mogelijke lengteverschillen maakt dat we voor deze foto’s de vrijheid nemen om het beeld zo mooi mogelijk uit te snijden. De ene keer zal dit vierkant zijn en de andere keer langwerpig. Langwerpig is wel altijd in de verhouding 10:15.

Als u een broer zus foto tóch graag anders gekaderd zou willen hebben, dan kunt u onder vermelding van het fotonummer (dit vindt u op de bestel-website) een verzoek tot aanpassing van de foto indienen bij hippeschoolfoto.nl. Neem met ons contact op. Indien het beeld het fototechnisch toelaat om de foto anders te kaderen, verzorgen wij dit. De prijs per foto bedraagt voor deze aanpassing € 5,00. Na het voldoen van dit bedrag wordt de foto aangepast en in de bestelgalerie geplaatst.


Let op: wij kunnen een verzoek tot aanpassing alleen in behandeling nemen binnen de aangegeven bestel-termijn van de foto’s. Daarna worden de originele foto’s uit ons archief verwijderd en zijn alleen de afmetingen zoals in de bestelgalerie gepresenteerd nog af te nemen.

Scroll naar boven